Muse TECHNOLOGIES
  • Home
  • Blog

Eucerin blog

Slaapmaskers vs nachtcrèmes

3/8/2018

0 Comments

 
Slaap helpt onze lichamen om zich weer op te laden en om zichzelf te herstellen van de stress en de celschade die het lichaam tijdens de dag oploopt. Naast het afscheiden van neurotoxines gaat ons lichaam tijdens de slaap ook minder stresshormoon (cortisol) en meer lichaamsherstellende hormonen produceren. Belangrijk onderdeel dat elke nacht weer deze herstelperiode nodig heeft, aangezien het direct met de externe wereld in contact komt, is de huid. Gelukkig zijn er schoonheidsproducten die ons kunnen helpen met het herstel van de cellen en de aanmaak van collageen tijdens onze slaap waardoor we er de volgende dag weer volop tegen aan kunnen gaan. We hebben het natuurlijk over slaapmaskers en nachtcrèmes. Terwijl ze beiden hun werk doen, zijn ze toch verschillend. Maar wat is nu het verschil tussen slaapmaskers en nachtcrèmes en wanneer moet je wat gebruiken?
Wat zijn nachtcrèmes
Nachtcrèmes van Eucerin zijn hetzelfde als nachtmoisturizers. Ze bevatten zowel ingrediënten die de huid gaan hydrateren als actieve ingrediënten die veroudering van de huid tegengaan. Nachtcrèmes zijn over het algemeen iets dikker dan dagcrèmes en bevatten ook ingrediënten die je niet tijdens de dag opsmeert zoals retinol. Nachtcrèmes zijn iets te zwaar om overdag te dragen.
Wat zijn slaapmaskers?
Aan de andere kant hebben we slaapmaskers. Iets wat in de Westerse wereld een ‘boom’ kent en wat we uit de Koreaanse wereld hebben gehaald. Slaapmaskers zijn ontworpen om ’s nachts te dragen en worden via masserende bewegingen op de huid aangebracht. Hierdoor gaat de huid een kleine massage ondergaan en iets intenser worden gehydrateerd. De ingrediënten in slaapmaskers zijn ook iets milder. Welk slaapmasker je aanbrengt, is ook afhankelijk van je huidtype of je huidbehoeften. De ingrediënten verschillen dan ook van het ene slaapmasker tot het andere.
Nachtcrèmes kan je in principe iedere nacht gebruiken terwijl bij slaapmaskers wordt aangeraden om ze twee à drie keer per week aan te brengen. De combinatie en afwisseling van beide wordt als ideaal gezien.
​
0 Comments

Vermoeidheid van de huid: wat is het en wanneer heb je het?

3/8/2018

0 Comments

 
In deze snelle en steeds veranderende wereld, moet je soms opofferingen maken en minder voor de hand liggende keuzes maken om toch maar je dagelijkse leven te kunnen leiden. Naast de logische tol die deze opdracht vereist voor het geest en lichaam kan het ook leiden tot een iets minder voor de hand liggend probleem, namelijk een probleem met de huid. We hebben het natuurlijk over vermoeidheid of moeheid van de huid.
Wat is een vermoeide huid?
Een vermoeide huid wordt vooral veroorzaakt door de combinatie van levensstijl en stress gerelateerde factoren zoals een tekort aan slaap en beweging, roken en een ongezond dieet, om er maar enkele te noemen, maar ook aan omgevingsfactoren zoals vervuiling en blootstelling aan de zon. Wanneer je onder constante stress staat, gaat je lichaam het stresshormoon cortisol produceren dat op haar beurt de bloeddoorstroming van je lichaam gaat beïnvloeden en het collageen in je huid gaat beschadigen. Dit zorgt voor een snellere veroudering van de huid en blokkeert het herstel van de huid waardoor een vermoeide huid gaat optreden.
De belangrijkste indicatoren van een vermoeide huid zijn een grauw uitzicht, grote poriën en aanhoudende droogheid. Een vermoeide huid gaat ook het licht niet meer of niet voldoende reflecteren zodat de huid er over het algemeen ook vermoeid gaat uitzien. Als je vindt dat je huid er vuilgeel en uitgedroogd uitziet en als je huidproducten niet meer lijken te werken dan heb je waarschijnlijk met een vermoeide huid te maken.
Een vermoeide huid zegt je dat er iets niet in orde is
De huid is het grootste orgaan van je lichaam en ook je eerste verdedigingsgordel tegen externe schade. Met Eucerin bescherm je je huid. Net daarom dat het zo belangrijk is dat we onze huid steeds in optimale vorm proberen te houden. Een gezond huid neemt ook beter vocht en voedingsstoffen op. Duiken er dan ook tekenen van vermoeidheid op dan is dit een teken van je huid. De huid probeert je te waarschuwen dat er mogelijke problemen zijn die je nog niet hebt gezien of vastgesteld. Actie ondernemen is dan de boodschap.

0 Comments

5 seizoensgebonden allergieën die je huid aantasten

3/8/2018

0 Comments

 

Een droge keel en tranende ogen zijn niet de enige bijwerkingen van seizoensgebonden allergieën. Vaker dan gedacht hebben allergieën namelijk ook een effect op de huid. Naast een droge en onaangename huid, kan de verandering van de seizoenen en het klimaat een effect hebben op de huid met als gevolg bijvoorbeeld eczeem, zware ogen en zelfs rimpels. Tijd om enkele van de huidgerelateerde neveneffecten van allergieën op een rijtje te zetten:

  • Een rode, geïrriteerde huid: Een van de meest voorkomende effecten van seizoensgebonden allergieën op de huid? Een geïrriteerde huid. Doordat vele mensen met last van een allergie een druipende neus hebben, gaat ook de huid onder de neus rood worden en geïrriteerd raken. De huid kan hierdoor ruw gaan aanvoelen en zelfs bloeden. Verzachtende lotions en crèmes bieden dan een oplossing.
  • Opstoot van eczeem: Voor mensen die last hebben van eczeem zal het niet echt verrassend zijn dat seizoensgebonden allergieën ook de opstoot van eczeem kunnen veroorzaken. Deze allergieën zijn zelfs een van de meest voorkomende oorzaken van eczeem. Rijke moisturizers met uitzonderlijke hydraterende eigenschappen kunnen de nevenwerkingen van eczeem verlichten.
  • Een droge, jeukende huid kan je oplossen met producten van Eucerin: Een ander effect van seizoensgebonden allergieën op de huid? Ze kunnen een droge huid veroorzaken. Allergieën kunnen de huid rood en droog maken. Het is een reactie van het lichaam op de aanwezigheid van pollen. Op deze manier probeert de huid de pollen weg te houden. Ook hier kunnen hydraterende lotions en crèmes handig van pas komen als ze zachtjes op de huid worden aangebracht.
  • Zware ogen: Zo goed als elke irritatie of ontsteking rond het oog zorgt voor gezwollen en zware ogen. Allergieën horen bij deze vorm van irritatie. Allergische reacties leiden vaak niet alleen tot rode en jeukende ogen maar ook tot gezwollen en zware ogen. Een crème met cafeïne en groene thee kan bijvoorbeeld voor verlichting van het onaangename gevoel zorgen.
  • Rimpels rond de ogen: Dat allergieën geen rimpels veroorzaken? Fout gedacht. De oogleden zijn een zeer delicaat lichaamsdeel. En hoewel het wrijven in de ogen een goed gevoel kan geven, kan het ook tot rimpels leiden. Om rimpels te vermijden, kan je dus maar beter je handen bij je ogen weghouden. Wat daarnaast ook nog kan helpen, zijn oogdruppels en een voedende anti-age crème.
0 Comments
Powered by Create your own unique website with customizable templates.
  • Home
  • Blog